llindhlm fashion my way.

Dödshjälp.

Kategori: Right from my mind

tänk dig att du krockar, du överlever, men kommer aldrig mer kunna prata, aldrig mer kunna äta själv, du känner inte igen din familj. Men de människor som hälsar på dig varje dag lider hemskt mycket.
Är det ett liv värt att leva?

Jag personligen skulle så himla gärna vilja lämna jorden då. Jag skulle inte vilja lägga hela mitt liv i händerna på någon annan. Det är en mänsklig rättighet att få bestämma när ens liv är slut.

Det finns ju såna där donations-kort som man kan ha i plånkan där det står om man vill donera osv om man tex skulle dö i en trafikolycka eller liknande. Varför finns det inte dödshjälps kort? Då skulle folk sjävla få bestämma vad de vill ska hända om deras liv tar en tvär vändning och dom inte kan fortsätta leva. Att inte få bestämma själv är elakt, tänk dig att ligga där. Kanske på din dödsbädd och låta dina anhöriga ta beslutet.

Däremot tycker jag självklart att dödshjälp ENDAST ska få vara tillåtet då ens persons tillstånd knappt kan klassas som levande. Ingen hjärnfunktion kvar, kanske ingenting. Det är verkligen stor skillnad på självmord och dödshjälp!

Intressant artikel.
http://www.aftonbladet.se/kvinna/article2941989.ab

Kommentarer


Kommentera inlägget här: